Allmän info

 

Vi befinner oss på Bergsrådsvägen 106 i Bagarmossen. Ca 3 minuters promenad från tunnelbanan.

Dagiset är öppet alla vardagar 7.00-18.00. 

På dagis bor de flesta hundar tillsammans i grupper. På övervåningen har vi "mini-flockar" dvs 2-4 hundar i en grupp. Den passar hundar som kan ha lite högre krav på vilka hundar de umgås med samt även för t.ex vissa terriers, brukshundar och bullhundar. På våran nedervåningen har vi en stor grupp mestadels retrievers och hundar som har lätt för att bo och umgås med flera hundar. Här har vi även en småhundsgrupp.  

Hundarna får gå ut två gånger per dag i minst 1,5 timme. 

För de hundar (eller snarare ägare) som vill att vovven ska äta på dagen kommer det serveras lunch mitt på dagen. Någon direkt träning med hundarna ingår inte men självklart håller vi efter grundlydnaden såsom koppelträning, rutiner vid "in och ut släpp" samt matning. En del lek mellan hundarna kommer tillåtas men inget "röjjande" då många hundar då blir oroliga. Övrig tid prioriteras lugn och ro med mycket social kontakt med personalen.

 

 

På dagis har vi tillstånd för att ta emot upp till 36 hundar och vi brukar ha ca 30 på plats per dag. Vi är 6 som jobbar samt har oftast en praktikant och ibland prao under skolperioden. Valpar får börja vid tidigast 6 månaders ålder. För de minsta hundarna har vi ett eget rum.

Avgiften är för närvarande 2900/3100:- (beroende på plats) för heltid. Som dagishund har man 10% rabatt privatträningar samt kloklippning för 70:- per gång.

 

 

Utbildning

Mina anställda är utbildade djurvårdare, har gått raskunskapsutbildning, gått en hunddagis-föreståndarutbildning eller har haft en längre tids praktik innan anställning. Läs mer om oss som jobbar på Stjärntassar under "om Stjärntassar"

 

Anmälan

Skicka ett mail med din hunds namn, ras/raser, ålder och berätta gärna en rad eller två om dess positiva och ibland kanske dess negativa sidor.

Du får sedan lite mer dagisinformation och möjlighet att hälsa på.

 

Väntetiden

Vi har just nu väntetid till dagis men hundar av lite mindre storlek har ett eget rum och därför är inte kön lika lång för dem som för de lite större. Vi har fler hanar i kö än vad vi har tikar så detta innebär längre väntetid för hanar. Kstrater har tillgång till några fler platser men viktigast är att de kan sköta sig med damer och lyssnar om de säger ifrån.

Alla raser är välkomna hos oss så länge de passar in i en bra grupp, helt enkelt får plats och kan umgås med andra hundar. Vissa typer av hundar passar bättre i mindre grupper medan en del passar bra även i större grupper. Vissa grupper än ämnade för de allra minsta hundarna.

 

Inskolning

Efter ett dagisbesök och informationsstund hos oss så bokas en startdag (vid plats).

Alla nya hundar har en veckas inskolning där man börjar med att lämna hunden några timmar om dagen. En invänjningsvecka (mån-fre) kan se ut ungefär så här: 8-10, 8-12, 8-13, 8-15 och 8-17.

Tiderna vid invänjning kan variera och en del hundar måste ibland få längre perioder av korta dagar innan de kan gå full tid. Under invänjning får du daglig information om hur dagen har gått och om man kan fortsätta med inskolningsschemat.