hundtrim

Stjärntassar arbetar endast med reko metoder, vi är en H-märkt* salong som tar emot alla sorters hundar!

VI HÖJER TRIMPRISERNA FROM FEBRUARI! 

Vid bokning lämnar du som ny kund hundens namn, ras(er), ålder, önskad behandling samt ditt telefonnummer. Tidsbokning sker enbart via sms, 0707178057

Det finns även massor av referensmaterial på vår instagram och facebook!

Vad kostar en klippning och vad ingår?

Pris: 650 SEK/timme

Endast kloklippning: 150 SEK

När hunden kommer är den rastad och pälsen är fri från tovor, den bör även ha hanteringsvana hemifrån. Priset gäller från den bokade tidens start och stannar när ägaren kommer för att hämta. Är du tidig vid hämtning, kom inte in i lokalen innan vi sagt till. Ser hunden sin ägare kommer den bli glad och sprallig vilket medför säkerhetsrisker och kommer leda till avbruten behandling.

Vi tillåter inte att ägare är i lokalen under själva behandlingen, som i snitt tar två timmar. Toviga pälsar eller hundar med bristande hanteringsvana tar oftast längre tid, och kan även få en tilläggskostnad utöver timpriset. Om hunden exempelvis har leriga klumpar mellan trampdynorna, avföring i pälsen eller större slemklumpar fasttorkade under ögonen tillkommer en kostnad på 150 SEK för slitage.

Vi erbjuder inte tandbehandlingar, analsäckstömning, rycker päls (trimmar) eller drar hår från hörselgångar, men kan hänvisa er vidare om så önskas. Ej heller genomför vi helbehandlingar på unga valpar utan tidigare introduktion. Våra behandlingar innefattar bad, fön, klippning med maskin och/eller sax, underullsbehandlingar och kloklippning.

Har hunden nyligen varit sjuk eller hos veterinär, alternativt löper vill vi ha info om detta innan behandling påbörjas, då detta kan påverka flera hundar negativt. I vissa fall är det lämpligt att boka om. Vi behöver även veta om hunden har allergier eller någon fysisk åkomma som inte syns med blotta ögat, så som hjärtproblem eller artros.

AVBOKNINGSREGLER OCH SEN ANKOMST
När det gäller helklippningar/bad/underullsbehandling avbokas besöket senast 24 timmar innan utsatt tid. 12 timmar gäller för kloklippning. Detta för att vi ska hinna ge tiden till någon annan, för att täcka upp förlorad inkomst.

Vid sen avbokning, eller uteblivet besök, debiteras fullt pris, som betalas innan nästa tid kan bokas in.

Behöver vi avboka på grund av sjukdom kan vi inte garantera en ny behandling i närtid, då vi har ungefär åtta veckors väntetid.

Ytterligare information 

HUR GÅR DET TILL?
När hunden kommer känner vi igenom pälsen och försöker uppskatta hur lång tid behandlingen kommer att ta, så kunden har en ungefärlig tid för hämtning. Därefter badas hunden grundligt, borstas igenom och fönas. Detta tar i snitt halva tiden och är väldigt viktigt för ett lyckat resultat. Sedan klipps hunden efter önskemål, i den mån det är möjligt. Hundens sinnesstämning, vana och skicket på pälsen avgör längd och frisyr. Ju mer välvårdad och trygg hund, desto större möjligheter för frisörerna att göra ett bra jobb. Vi hör av oss 15-20 min innan hunden är klar.

VAD INNEBÄR HANTERINGSVANA?
Det innebär att hunden accepterar hantering utan att bli stressad eller defensiv, till exempel att bli borstad och klippt. Den behöver känna sig trygg med att stå uppe på ett bord en längre tid och inte gå upp för mycket i stress under tiden. Att vara på salong kan upplevas som otäckt med flera höga ljud och främmande lukter. Att klippa en stressad hund medför en stor säkerhetsrisk då så gott som alla verktyg är vassa. Är hunden väldigt stressad eller uppvisar reaktiva tendenser avbryts behandlingen på en gång. Självklart individanpassar vi varje behandling, men en stabil grund hemifrån avgör i stort sett hela hundens upplevelse av att vara på salong.

KAN VI BADA SJÄLVA HEMMA INNAN?
Om det är en ung valp som aldrig tidigare varit på salong, ja. Annars nej. Hunden måste vara ordentligt ren för att inte slita på saxar och skär.

VILKA PRODUKTER/VERKTYG ÄR BÄST?
Det är väldigt individuellt, fråga oss gärna på plats när vi fått en chans att kika på hundens hud och päls för att kunna ge skräddarsydda tips!

VARFÖR FÅR ÄGAREN INTE VARA MED?
För att vi ska kunna forma ett eget band med hunden, vilket är viktigt om den ska våga lita på oss. Om hundens bästa person är med vill den hellre vara hos dig än fokusera på klippning.

INGÅR KLOKLIPPNING?
Oftast! Om hunden är bekväm med hantering av klor ingår det alltid, men vi kommer inte att tvinga.

VARFÖR ÄR DET SÅ LÅNGA VÄNTETIDER?
Våra kunder kommer med mellan sex och tolv veckors mellanrum och bokar sin nya tid på plats i samband med att den förre avslutades. En del har tider uppsatta för hela året. Det är sällsynt att det finns lediga strötider.

* Läs om H-märket HÄR

KURS!

GRUNDLÄGGANDE PÄLSVÅRD FÖR MATTE & HUSSE

Att sköta pälsen mellan frisörbesöken är viktigt, inte bara för att hunden ska vara fin utan även för att lättare kunna monitorera på eventuella avvikelser på huden, så som eksem och sår, fästingar med mera. Stora tovor kan innebära klåda, åtstramning/smärta och att hunden inte kan reglera kroppstemperaturen ordentligt. Att hålla efter är inte alltid lätt då det finns flera olika komponenter som ska till.
Om du som ägare vill lära dig mer om hur du bäst sköter pälsen på just din hund erbjuder vi individanpassade lektioner! Ni kommer till salongen tillsammans med hunden som inför ett vanligt frisörbesök, medtag gärna de verktyg ni använder hemma. Vi börjar med teori; vilken pälstyp din hund har, hur den fungerar och vad som krävs för att hålla den i gott skick, vilka verktyg (tex kardor) och pälsprodukter som passar bäst, träningstips och diverse små knep. Därefter övergår vi till praktik där du får vara med och lära dig olika tekniker för att bada, borsta, föna och hålla efter vid ögon, hygienområde och tassar.
Beräknad tid: Två timmar
Pris: 2000kr
Om tiden överskrider två timmar tillkommer ordinarie timpris á 650kr